Kurser

Jag håller enbart tävlingsinriktade kurser antingen här i Varberg, hos träningsgrupper eller ute bland klubbarna.

Följande kurser erbjuds eller är på gång.

Klubbkurser

Inriktar sig mot två målgrupper.

1. Träningsgrupper.
En kort analys görs av varje ekipage tillsammans med föraren för att hitta ett individuellt upplägg. Vi går igenom träningstänket och tränar en hund i taget.

2. Instruktörsvidareutbildningar.
Kursen sys ihop efter varje klubbs önskemål och behov. Tyngdpunkt ligger på inlärning och att kunna göra en enkel analys av kursdeltagarnas hundar. Kursen är tävlingsinriktad men vi jobbar även med problemlösning t.ex. av diverse rädslor för ljud, hundar eller människor, av hundar som vill bestämma och annat som deltagarna har behov av. När önskemål finns så kör vi workshops om olika problemlösningar efter en mall som jag tillhandahåller.

Några exempel på klubbar och andra som jag haft kurser hos:
Malung, Haninge, Nynäshamn, Botkyrka, Hörby, Västerås, Enköping, Råhagen, Skultuna, Tønsberg, Strängnäs, Jönköping, Varberg, Trollhättan, Knivsta, Falkenberg, Halmstad, Laholm, Lund, Malmö, Skövde, Växjö, Visby, Tomten och SBK:s centrala organisation.

Kurser här hemma

Jag tar emot träningsgrupper i en eller fler dagar som sys ihop enligt önskemål.

Privatträning

Enskilda kan boka tid för träning. I huvudsak finns tider dagtid eller kvällstid på vardagar.
Det bästa är att ta med någon eller några av dina träningskompisar så ni kan hjälpa varandra att titta efter samma saker i träningen sen på hemmaplan.

Boende

Jag har ett samarbete med Rödlix Vandrarhem i södra Varberg. Från januari till maj och september till december så har jag förhandlat fram rabatter på boendet. Ett kanonfint ställe som är positiva till hundar.
www.rodlixvandrarhem.se

Klubbutveckling

En helt ny kurs ligger nu färdig och har presenterats för Studiefrämjandet. Kursen riktar sig till klubbar som behöver hjälp att komma vidare. Det kan dels vara klubbar som redan har en stark utveckling och de som behöver tips att lösa sina problem. Kursen kommer att genomföras under en hel dag men möjlighet att göra en uppföljning ett halvår senare. Kursen är i två delar.

 Del 1 bygger på att utveckla själva organisationen. Hur man skapar mål och få dem att hålla. Vi kommer att göra några analyser av klubben och utgå ifrån dem. Vi diskuterar även vilka strategier klubben ska jobba med för att uppnå målen, vad klubben behöver utveckla, vad som kan hota att man inte uppnår målen och hur man hanterar dem.

Del 2 bygger på hur vi får medlemmar motiverade att delta i en förändringsprocess, hantera jobbiga känslor och undanröja hinder vid förändring. Hur ser vi till att förändringen består.

Vi tittar på några exempel där man inte har lyckats, varför man hamnat där och hur man förekommer så att det inte blir så. Vi går även igenom vanliga konflikter som kan uppstå och hur vi hanterar dem.

Det är Richard Stenmark som föreläser om del 2. Richard är psykolog och terapeut och har bland annat har arbetat med olika projekt i organisationer och i näringslivet.

Del 1 föreläser jag själv om.

 


 
Copyright © Kreativ Hundträning 2011