Svenska Lydnadslandslaget

Ett riktigt spännande projekt inom Svenska Brukshundklubben.

Arbetsgruppen ”LL Sverige” har fått i uppdrag av Svenska Brukshundklubben att lösa målet att Svenska landslaget i lydnadsklass ska bli ”Bäst i världen”. Arbetet inleddes under senhösten 2008.

När vi gjorde en analys av styrkor och svagheter såg vi att det var lite tunt med lovande nya ekipage under dåvarande landslag. Vi valde då enbart att koncentrera oss på talangutveckling och anordnade två talangläger per år med start i maj 2009.

Från 2011 tog vi nästa steg och utmanade Norges talangtrupp på en match i Kristinehamn. Det vi var ute efter var att deltagarna skulle få känna på hur det kändes att tävla för Sverige i lag. Vi ville även få en värdemätare hur truppen låg till i förhållande till Norges, om vi tänkt rätt och vad vi skulle lägga mer fokus på.

Vill man ta sig till landslaget så är det en stor fördel att gå via talangtruppen. Det är lika viktigt att få bra resultat som att vi får tag på förare som är en tillgång för laget. Vi har möjlighet att matcha fram riktigt lovande ekipage från talangtruppen innan de är riktigt färdiga.

Några delmål:

2009 Organiserat två talangtävlingar per år
2011 Organisera två landslagsläger per år
2013 15 ekipage på hög internationell nivå
2014 1 individuell pallplats vid varje mästerskap
2019 Laget på pallen vid varje mästerskap

Läs mer om satsningen och hur du söker till talangtruppen:

www.sbk.nu/lydnadslandslaget

 

FIXA
Katarina Karlsson

Copyright © Kreativ Hundträning 2011